CASE® DESIGN/REMODELING – HOME REMODELING EXPERTS SILICON VALLEY

ABOUT CASE® DESIGN/REMODELING

Case Design Remodeling home remodeling experts Silicon Valley. With certified and experienced professionals at your service, we’re committed to providing you with custom home improvement solutions. Whether you need an important home repair, cosmetic fix, or are ready to remodel your living space, Case Design/Remodeling can help. As an independently owned and operated office, we feature an industry leading 2-year warranty and are the only local remodeling company to use the Case process to help you make the best choices for your home. Your home is part of our community too. Case Design/Remodeling is here for you today and we’ll be here for you tomorrow.

Phone: 408.484.3884
Web: www.casesanjose.com

.

Open and Inviting                                                                          Designed with the Family in Mind

 

The homeowners featured in this article are a young family of four who inherited a custom 1967 home nestled in the Los Gatos hillside. The home’s 1970s pseudo-contemporary style was dated and the living spaces lacked the open flow desired by the family, who loved socializing. Their goals were to create flow, improve the kitchen’s functionality and develop a warm California aesthetic reflecting the family home’s heritage and setting.

 

While the original kitchen was spacious, the wall dividing the space from the dining room and its large windows obstructed the spectacular hillside and any interaction between the two spaces. The dated cabinetry and built-in appliances didn’t serve day to day functionality. There were many obstacles preventing the efficient use of storage.

The designers opened the space by eliminating the wall between the kitchen and dining room, accommodating a 9-foot island and reconfiguring the appliances into a work triangle.

A custom hood and cooktop now served as the focal point of the room, drawing the eye with the subtle graphic of the herringbone backsplash tile. Quartz surfaces were used to reflect natural light and provide a neutral contrast to the rich wood floors and ceiling. To add efficient storage, a custom built-in pantry replaced the dumb waiter. Door-activated lighting increased usability, quickly illuminating the space for small children accessing snacks.

The living room, boasting some of the best views of Silicon Valley, was opened to the kitchen, creating a clear sight line and flow between the spaces. The single-pane windows in the room were replaced with more energy-efficient, dual-paned windows

The fireplace was given a rustic-modern update with a veneer ledger stone that contrasted with the deep tone of the walnut mantle. New custom cabinets provided space for the large screen TV and the family’s entertainment system. A new gas fireplace insert was installed to meet code.

To reflect light in to the space, the ceiling planks were painted white and the beams were wrapped in walnut to complement the mantle and the dark stain of the refinished floors.

Creating a dual laundry and mud room, front-loading appliances allowed for more countertop surfaces for laundry tasks, and new cabinets and drawers created a designated drop-zone for children’s coats and shoes, as well as storage for household cleaning items.

For the featured renovation in this article, Case® Design/Remodeling received a NARI META Platinum award. With Case, every single aspect of your home improvement needs is covered. The process-driven team at Case always strives to facilitate a logical sequence of steps that will help break down and simplify the remodeling process, while keeping the project on track and moving forward from design to completion. For more information, you can visit their website at www.CaseSanJose.com, or call 408-484-3884 for a free consultation

 

Take a look at other Case® Design/Remodeling articles in Bay Living Magazine:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Facebookpinterest

Comments

comments